Idag blir det restaurang

Idag blir det restaurang

Hejsan!

Klockan är strax efter nio och jag sitter redan här vid mitt skrivbord och är vrålhungrig. Måndag innebär alltid att jag lyckas med konststycket att inte hinna äta frukost och det slutar alltid med att jag åker till en restaurang vid lunch för att käka. På frukostrasten så får jag alltid springa iväg till kiosken och köpa något att äta, annars känns det som att jag kommer svälta ihjäl innan lunchen har kommit. Nu sitter jag och kollar på lite lunchmenyer för att kunna bestämma vilken restaurang i Linköping som jag ska åka till idag. Det är kanske inte någon bra idé med tanke på att jag blir ännu hungrigare ju mer jag tänker på mat och det är redan ett kritiskt tillstånd här. Jag såg att Restaurang Karolinen idag serverar pyttipanna vilket är en gammal favorit, så det lutar just nu i att jag kommer ta bilen här från Linköping för att åka ut till Karolinen och få lite husmanskost.

Husman är för mig den absolut bästa typen av mat och jag är faktiskt lite förvånad över att det inte finns mer restauranger här i Linköping som serverar det. En god pasta eller en pizza kan vara väldigt gott men husman är oslagbart, nackdelen med det är att om man ska laga en god middag så tar det lång tid och jag är inte den som tycker om att spendera tid i mitt kök. När jag lagar mat så är det viktigaste att det går fort så att jag kan spendera min tid på något som jag tycker om att göra. På söndagar lagar jag aldrig mat och det är därför som jag också idag sitter här vid mitt skrivbord i Linköping utan någon matlåda. Det finns sällan någon motivation att vara i köket på en söndag utan det brukar oftast bli en promenad ner till pizzerian.  


Kommentarer är stängda.